Uređenje sobe za bebu

/ / Saveti za super mame

Drage mame, evo  sjajnih ideja i načina kako da uredite sobicu za svoje mezimče!

U ovom savetu možete pročitati kako da uredite sobu za bebu  – sa naglaskom na to koje nijanse i kombinacije boja da koristite,  ali i koje materijale, kakve detalje, itd.

Među popularnim stilovima uređenja sobe za bebu u 2018. godini, izdvajaju se vintage stil, romantični stil, mornarski stil, skandinavski stil, pa i njihove kombinacije.

Od minimalnog broja detalja, preko sobica punih igračaka, jastučića, polica, stalaka za igračke, 3D slova, slika, dekoracije za krevetac, i ostalih detalja – sve to je u trendu, pitanje je samo šta se Vama najviše dopada.

Nameštaj od prirodnih materijala, kao što je recimo drvo, je uvek aktuelan i nepogrešiv izbor, ali i najzdraviji za bebu.

Izbor boja za bebinu sobu

Prilikom izbora boja za bebinu sobu, čak i ako znaju pol bebe, buduće mame se u poslednje vreme često opredeljuju za moderne neutralne boje zidova i nameštaja, koje bi odgovarale i dečaku i devojčici. To je sjajan izbor, naročito ako će beba sobicu kasnije možda deliti sa bratom ili sestrom.

Neke mame ipak više vole da se drže tradicionalnih boja – za devojčicu roze ili ljubičasto, za dečaka plavo ili zeleno. I u ovom slučaju, pred mamama je zaista veliki izbor u pogledu uređenja dečije sobe.

Boje kojima se kreči soba za bebu,  pre svega ne bi trebalo da budu toksične, već po mogućstvu bez mirisa i ekološke. Drugim rečima, za bebinu sobu uvek birajte kvalitetniju boju, ako ste u prilici. Postoje i specijalne boje za dečije sobe, koje se mogu takođe nanositi i na nameštaj, a koji u takvim bojama dobija potpuno novu dimenziju i lepotu.

Kombinovanje više nijansi iste boje bi mogao biti odličan izbor za bebinu sobu. Tufnice, prugice, oblačići, ili jednostavno – svaki zid u drugačijoj boji – postoji tako puno načina da kombinujete boje na zidu.

Krećenje ili lepljenje tapeta obavite nekoliko nedelja pre porođaja,  kako bi vazduh u sobi do bebinog dolaska bio potpuno čist.

Kada je u pitanju dekoracija, čini se da nikada nije bilo više načina dekorisanja bebine sobe.

Evo boja koje se sjajno uklapaju u kombinaciji, a i samostalno, pa možete pokušati sa njima:

  • Siva, nežno roze, bela
  • Siva, žuta
  • Prljavo roze, puder roze i druge „nude“ nijanse kao što su krem, prljavo bela, zemljane nijanse, zlatna
  • Svetlo plava, siva, bela
  • Tirkizno zelena, siva, bela
  • Bela, teget
  • Nekoliko pastelnih boja u kombinaciji

 

Kako biste na što bolji način uskladile svaki detalj, u nastavku možete pogledati ideje za različite stilove i dekorativne detalje koji ih prate,  a u kojima ćete uživati i Vi i Vaša beba.