Obuća

Izbor obuće za bebe, naročito prvih cipelica, ali i malu decu uopšte, zahteva da se u obzir uzme nekoliko važnih faktora. Ovo je zadatak kojem mame i tate pristupaju sa naročitom pažnjom. Teško da bi se za jedan određeni brend ili prodavnicu obuće za decu moglo reći da su baš oni najbolji, kao i da poznati brend garantuje kvalitet. Evo šta sve treba uzeti u obzir kada se bira obuća za mališane.

Blenderi

Drage mame, blender je jedna od stvarčica u kuhinji koju vam toplo preporučujemo zbog svoje praktičnosti, koji će pomoći i vama i detetu da steknete zdrave navike kada je ishrana u pitanju. Šejk je tip obroka idealan za trudnicu, mamu i dete, koji ne zahteva dugo žvakanje, zahvaljujući kome se u samo jednoj čaši mnogo lakše i efikasnije unosi dosta hranljivih namirnica.

Bicikli i trotineti

Veličina bicikla se određuje prema veličini točkova, odnosno prema visini deteta. Poželjno bi bilo (i lakše za dete) da nauči da vozi bicikl do navršene 5. godine, jer je to idealan period za učenje te nove veštine,zahvaljujući razvijenoj motorici, a pomaže mu i odsustvo straha.

Knjige

Čitanje od najmlađeg uzrasta razvija kod dece inteligenciju i kreativnost, obogaćuje njihov rečnik, produbljuje dečiju maštu i razvija razne druge sposobnosti. Postoji puno razloga da što pre razvijemo kod deteta ljubav prema knjizi i naviku čitanja.

Posteljina

Bebice najviše vremena provode spavajući, a pored toga, one se u snu najviše i razvijaju i rastu, zbog čega je odabir posteljine veoma važan svakoj mami. Zato je važno da posetljina bude kvalitetna i anatomska, kako bi i beba uživala u njoj i imala zdrav san.

Adaptirano mleko

Majčino mleko je apsolutno najbolja hrana za bebu, sve do 6. meseca života, i ono zadovoljava apsolutno sve bebine nutritivne potrebe. Međutim, iako nijedno mleko ne može u potpunosti zameniti majčino, za sve mame koje nisu u mogućnosti da doje svoje bebe, napravljeno je adaptirano mleko, kao najzdravija moguća altrenativa majčinom mleku. Adaptirana mlečna formula

Bebi alarm

Bezbednost bebe kada niste pored nje je jedna od glavnih briga svake mame novorođenčeta. Uprvo je to i svrha nabavke bebi alarma. Pogledajte čemu ovaj uređaj služi, kako funkcioniše, i kako da donesete odluku o kupovini odgovarajućeg bebi alarma.

Odeća

Vaši mališani su, sigruna sam, već spremni za modnu pistu, jer u ponudi je toliko toga. Potpuno vas razumem u tome. Ipak, imajte u vidu da je bebina koža mnogo osetljivija od naše, pa moramo voditi računa i o materijalima koji će joj prijati i za koje ćemo biti sigurne da ne izazivaju alergije. Pogledajte moje izbore , kada je odeća za bebu u pitanju.

Flašice

Flašica je prvi rekvizit koji je mami potreban po izlasku iz porodilišta sa svojom bebicom. U vezi sa izborom odgovarajuće flašice, mame postavljaju različita pitanja: kakvu flašicu odabrati i kakvu cuclu za flašicu, koliko flašica će biti potrebno, koje veličine, da li su bolje staklene ili plastične flašice, itd. Pre svega, u zavisnosti od toga

TOP