Kako da ostanete lepe u trudnoći?

/ / Saveti za super mame
Kako da ostanete lepe u trudnoći?

Neke žene u trudnoći zanemare svoj izgled, jer se zbog većeg broja kilograma i hormonskih promena osećaju neprivlačno i nesigurno. Bilo da je Vaš struk tek pomalo izgubio formu, ili ste već u poodmakloj trudnoći pa izgledate kao Sneško Belić, svakako ćete se mnogo lepše osećati ako i dalje vodite računa o svom izgledu. Svakako se držite garderobe i obuće koja je Vam je udobna i prijatna, ali potrudite se da ostanete negovane i uredne.

Česte promene raspoloženja koje mogu izazvati Vaši hormoni, ponekad mogu dovesti do toga da nemate volje ni da ustanete iz kreveta a kamoli da se doterujete.

Prvo, trebalo bi da znate da se nećete osećati bolje sa masnom kosom vezanom u rep. To će samo uticati na pad samopouzdanja, i dovesti do toga da se osećate još bezvoljnije. A i bebica će osetiti Vaše neraspoloženje. Molim Vas – samo nemojte biti ona neuredna, hirovita trudnica koja se konstantno ponaša kao da je bolesna (prilično sam sigurna da Vam neće biti muka svih 9 meseci bez prestanka)! Verujem da ne želite svoju trudnoću da pamtite po tome što ste bile neuredni namćor.

Trudnoća nije bolest, već divno iskustvo, a stomak je sada Vaš ukras – prošetajte ga sa ponosom u nekoj lepršavoj haljinici! Kosa i nokti Vam u drugom stanju postaju jači , duži i lepši. Slobodno se našminkajte kad god to poželite, ofarbajte izrastak (da, lagali su Vas da to „ne valja“ u trudnoći), nalakirajte nokte nekim kvalitetnijim lakom, skinite tu preveliku trenerku koju ste prisvojile od supruga i nabacite osmeh na lice!

Ukoliko niste trudnica pred samim porođajem – možda Vam klasična trudnička garderoba nije ni potrebna, bar ne još uvek. Šta više, „oversize“ stil oblaćenja, koji je već neko vreme aktuelan, trudnicama izuzetno ide u prilog, jer mogu na svakom koraku pronaći fenomealne komade garderobe koji su istovremeno prijatni za nošenje i atraktivni. Još ako ih pronađete na sniženju – pa to je tek prava milina !

Zapamtite – sada ste posebno lepe.

Sijate posebnim sjajem, čak i ako se s vremena na vreme baš i ne osećate tako.

Pokažite svima da uživate. I zaista uživajte u svakom danu svoje trudnoće!

Kako da ostanete lepe u trudnoći?